WZA serija toplotnih pumpi nije samo naš izbor šampiona po energetskoj efikasnosti, već je na samom vrhu najboljih uređaja i po kriterijumima GEFF, organizacije koja daje finansijsku i drugu podršku uvođenju zelenih energetski efikasnih tehnologija u industrije i domaćinstva, putem subvencionisanih kredita.

WZA šampionska serija koristi energiju zemlje (sonde) ili vode (površinske, podzemne, otpadne) i može se koristiti kako za grejanje i hlađenje objekta, tako i za pripremanje tople vode u objektu (bojleri, zagrevanje bazenske vode…) Ovaj sistem omogućava i pasivno hladjenje objekta (free-cooling).

WZA serija ima izuzetno visok koeficijent efikasnosti (COP) koji, za neke modele iz serije, prelazi 6. Štedi Vaš novac i energiju i do čak 85 odsto.

Ove pumpe su pravi primer naše ideje vodilje da je svaki vat koji se uštedi bitan. Kompaktnih su dimenzija i modernog dizajna i lako se uklapaju u dostupan prostor za instalaciju. Pogodne su i za objekte sa ograničenim strujnim snabdevanjem, gde morate da izvučete maksimum iz dostupnih resursa, zbog svoje visoke efikasnosti.

Jako su tihe i opremljene hidro blokom. (Kod klijenta čije su slike COP je dostigao  i 6,43.)

WZA serija toplotnih pumpi iz naše ponude nudi rešenje za sve: od domaćinstava kojima je potrebno grejanje i hlađenje do poslovnih prostora; može se instalirati i gde je sistem podnog grejanja, fan coil, kombinovani ili radijatorski sistem.

Bogato su opremljene automatikom i omogućavaju visok komfor korišćenja, podešavanja i ušteda.

U režimu grejanja postižu temperature do 60°C. WZA serija toplotnih pumpi dolazi u više različitih verzija. Najjednostavnija je dvocevna toplotna pumpa koja omogućava samo grejanje. Dodavanjem eksternog trokrakog ventila omogućava se i proizvodnja tople vode. Sledeća verzija omogućava i grejanje i hlađenje.

Četvorocevne verzije pored grejanja i/ili hlađenja omogućavaju i potpuno odvojenu proizvodnju tople sanitarne vode bez obzira u kom režimu se toplotna pumpa nalazi.

U letnjem periodu dok toplotna pumpa hladi, višak energije ide besplatno u sanitarni bojler, tako da više solarni paneli nisu ni potrebni.

Sve verzije WZA serije toplotnih pumpi možete pogledati i preuzeti OVDE a detaljne informacije o mogućnosti kupovine, subvencijama i svemu što vas zanima dobićete slanjem upita putem KONTAKT FORME na našem sajtu ili pozivom na neki od naših telefona.