Dehumidor je moderno rešenje i pokazao se kao najjeftiniji način za rešavanje problema vlage u svim onim prostorijama gde je to od presudne važnosti poput bazena, wellness centara, banja, industrijskih postrojenja i sličnih objekata.

Pojava vlage i kondezacija vode na hladnim površinama kao što su metal, staklo i pločice je čest slučaj u wellness centrima i bazenima. Najčešći razlog stvaranja vlage su isparenja koja se javljaju usled grejanja vode i objekta jer je gostima potrebno obezbediti ugodan ambijent i uslove za boravak.

Klimatizacija ili ventilacija unose nov vazduh u prostoriju, ali se on mora grejati što podiže troškove u vođenju objekta. To nije slučaj ako se koriste dehumidori. Oni ne dopremaju nov spoljni vazduh, a takođe oni ne izvlače vazduh iz unutrašnjosti ka spolja. To znači da nema troškova dodatnog grejanja vazduha. Dehumidori samo obrađuju postojeći vazduh tako što iz njega izvlače vlagu i održavaju temperaturu.

Prednosti dehumidora

  • Efikasno reguliše vlažnost vazduha

  • Smanjuje troškove grejanja (zagrevanja vazduha)

  • Radi po principu toplotne pumpe (sistem „zelene energije“)

  • Nizak nivo buke

  • Lako se instalira u bilo koji prostor

Zašto koristiti odvlaživač vazduha (dehumidor)?

Većini zatvorenih bazena, wellness i spa centara i sličnih objekata potrebno je grejanje da bi se unutrašnja temperatura podigla na nivo koji je prijatan gostima i posetiocima. Ta temperatura podiže vlažnost vazduha.

Ujedno, postoji određena vlaga u vazduhu od isparenja vode ili iz ventilacije. Vlaga iz vazduha će se kondezovati na hladnim površinama kao što su metalni elementi, stalko, zidne pločice itd. što na duže staze može da dovede do pojave buđi ili oštećenja enterijera.

odvlazivac vazduha

Kao što vidite, potrebno je precizno kontrolisati vlažnost vazduha. Najlakše bi bilo da se uvlači svež vazduh iz spoljašnje sredine. Ali to nije isplativo rešenje jer se taj spoljni vazduh mora grejati do temperature koja je prijatna gostima i posetiocima bazena ili spa centra.

Povoljno i isplativo rešenje je ugradnja odvaživača vlage (takozvanog dehumidora) koji aktivno reguliše vlažnost vazduha, pomaže da se održi temperatura i koji dugoročno čuva elemente enterijera od propadanja i vlage.

Koje sve vrste dehumidora postoje?

U našoj ponudi imamo tri vrste kategorije proizvoda, zavisno od njihove namene.
U okviru svake od kategorija vrši se dalja podela po kapacitetu tj količini vlage koje mogu odstraniti iz vazduha u toku 24 časa.

Sve dostupne modele u seriji, njihove karakteristike i opremu možete videti u brošurama, koje su dostupne za svaku od serija proizvoda. Kliknite na vrstu dehumidora da vidite više detalja.

DEHUMIDORI ZA BAZENE

PASIVNI DEHUMIDORI

INDUSTRIJSKI DEHUMIDORI

Kako određujemo koji dehumidor je optimalan za vaš objekat?

Radimo proračun zapremine prostora da bi dobili podatke o ukupnoj količini vazduha.
Izračunavamo koja vlažnost vazduha je optimalna za vaše potrebe pri čemu uzimamo u obzir stanje izolacije objekta, željenu unutrašnju temperaturu i druge faktore.

Analiziramo trenutnu ventilacionu infrastrukturu u objektu da bi utvrdili koji metod prenosa svežeg vazduha je moguće primeniti.

Naše usluge

  • Projektovanje sistema za odvlaživače vazduha
  • Prodaju dehumidora i uređaja
  • Instalacija u vašem objektu
  • Održavanje i podrška u ekspolataciji uređaja

Možemo vas uputiti kako da dobijete subvencije i ostvarite značajne uštede.

Za sva dodatna pitanja u vezi sa cenama, postupcima, izradama projekata kontaktirajte nas na dežurni broj telefona +381 69 2424 050 ili putem e-mail adrese office@mifimi.com