Povučeni uspehom teksta Zeznite toplanu, došli smo na ideju da Vam ponudimo još nešto što Vam može pomoći u tom pravcu.

Kako Toplane najavljuju uvodjenje kalorimetra u upotrebu to će značiti automatsko poskupljivanje njihovih usluga, sigurno nam neće ponuditi grejanje jeftinije no što je do sada bilo (kada smo plaćali u jednakim mesečnim ratama tokom cele godine). Na to možemo odgovoriti na dva načina: nemim ćutanjem i plaćanjem novih većih računa ili možemo učiniti nešto.

To nešto svakako nije da prestanemo da grejemo životni prostor. Odgovor leži u tome da nastavimo sa grejanjem ali po nama prihvatljivijoj ceni. Kako to uraditi smo detaljno obrazložili u Zeznite toplanu članku.

Naravno, fan coil nije samo spasonosno rešenje ljudima koji žive u stanovima. U kakvom god objektu da živite, koji god izvor energije da imate (kotao na drva, ugalj, gas, struju, toplotna pumpa), zamenom radijatora i instalacijom fan coil-ova, dobićete vidno manje godišnje troškove uz poboljšanje kvaliteta grejanja.

Na žalost, svi se mi bojimo novotarija i generalno se plašimo da se raspitamo vezano za stvari u koje se nedovoljno razumemo. Samim tim odluka je pala da izradimo software koji je dizajniran da pomogne u adekvatnom izboru fcu-a, za slučaj da se rešite na taj korak i zamenite postojeće radjatore nečim praktičnijim.

U pitanju je Fcu kalkulator koji, na osnovu par osnovnih podataka: površine objekta i prostorija, prosečne izolovanosti i željenog broja jedinica po prostoriji, Vam daje uvid u Vaše potrebe (klik na sliku za uvećanje).

FanCoil Calculator

Sledeći uputstva u Kalkulatoru popuniće te sva potrebna polja, zavisno od Vaših želja i potreba, i naš kalkulator će Vam dati predlog broja i dimenzija fcu-a. Imaćete opciju da uz Vaše podatke pošaljete i upit sa podacima iz kalkulatora na naš mail. Na taj način nećete morati da se opterećujete telefonskim razgovorima i pitanjima.

Na osnovu svega navedenog mi Vam u najkraćem roku možemo odgovoriti koji je vremenski i finansiski aspekt potreban da bi ste došli u posed ovih uređaja i time ostvarili svoje želje i rešili potrebu za kvalitetnijim i zdravijim životom.

Program je potpuno besplatan i možete ga skinuti ovde.

Sa željom da zeznete toplanu, a samim tim i vaše “do sada obavezne” mesečne troškove, srdačno Vas pozdravljamo.