Toplotne pumpe su kul. Na primer, toplotnu pumpu možete koristiti za grejanje ILI hlađenje vašeg doma. Neki modeli mogu čak i da zagreju vodu. Impresivne su:

  1. Toplotne pumpe su čarobne. Kako drugačije toplotna pumpa može i grejati i hladiti? Činjenica je da leti pumpa uklanja toplotu iz vašeg doma, a zimi deluje kao povratni klima uređaj i premešta toplotu iz spoljne okoline u vaš dom.
  2. Toplotne pumpe vide mogućnosti tamo gde ih drugi ne vide. Usred zime kada se većina žali zbog hladnoće, toplotne pumpe napolju traže toplotu. Jer, čak i kada je napolju ispod nule, toplota je i dalje prisutna. Vaša toplotna pumpa će je pronaći i preneti u kuću. 
  3. Toplotne pumpe su hipiji. Vaša toplotna pumpa voli i čuva okolinu i zna kako da potroši manje, ponovo upotrebi i reciklira. Umesto da proizvodi novu toplotnu energiju, vaša toplotna pumpa će premeštati toplotu koja je već bila unutra da ponovo greje vaš dom. Toplotne pumpe su neverovatno efikasne u kontinentalnim klimatskim područjima koje imaju potrebe za grejanjem i hlađenjem.
  4. Toplotne pumpe su fantastične. Toplotne pumpe mogu smanjiti količinu energije koju koristite za grejanje ili hlađenje vašeg doma za čak do 85%. Smanjena potrošnja energije znači i manje račune. Ko ne voli više novca? 

 

5. Toplotne pumpe mrze preznojavanje. Toplotne pumpe visoke efikasnosti su bolje za uklanjanje vlage iz vašeg doma od tradicionalnih klima uređaja. Ukoliko ne volite da se znojite i ‘osećate’ tokom vlažnih letnjih meseci, imali bi koristi od ‘prijateljstva’ sa toplotnom pumpom. 

6. Nisu sve toplotne pumpe stvorene jednako. Ipak, mislimo da su sve toplotne pumpe neverovatne. Neki koriste toplotnu pumpu koja se naziva „hladnjak sa obrnutim ciklusom“ i može proizvesti toplu ili hladnu vodu. Postoje geotermalne toplotne pumpe koje koriste temperature zemlje ili vode u blizini, i hibridne toplotne pumpe koje koriste više vrsta toplote za izvor energije. 

Želite li lično da upoznate neku od ovih neverovatnih toplotnih pumpi? Pozovite nas i rado ćemo vam pomoći. Možete pozvati i svoje prijatelje, ne smeta nam društvo. Naše šampione uštede možete pogledati OVDE.